Gozdovi za ljudi – Športni center Triglav Pokljuka se pridružuje pobudi za odgovoren odnos do naravnega okolja in se kot poletno-zimski športno turistični center zaveda nujnosti spoštljivega odnosa do narave.

1. Pravilen odnos do narave se začne že s prevozom na smučišče. Glede na možnosti uporabite javna prevozna sredstva ali pa se pripeljite v polno zasedenem vozilu. Osebno vozilo vedno parkirajte skladno z navodili upravljavca parkirišča na označenih mestih.
2. Na smučišču ostajajte na označenih smučarskih in tekaških progah. Za tek, smučanje in deskanje na snegu ne uporabljajte območij zavarovane narave.
3. Ne smučaje skozi gozd, kjer divje živali iščejo zaščito in zavetje pred ljudmi. Večina divjih živali se sicer navadi na motnje, ki jih povzroča dogajanje na smučišču, dokler se vse dogaja znotraj urejenih predelov. Samo vožnja in tek zunaj smučarskih prog spravi divje živali v paniko.
4. Pse raje pustite doma, oziroma jih na območju smučišča imejte na povodcu, da ne bodo preganjali divjadi. Živali v begu porabljajo dragoceno energijo, dovolj hrane pa je pozimi že tako ali tako težko najti.
5. Z vožnjo zunaj urejenih smučišč in tekaških prog lahko z robniki smuči in snežnih desk, posebej če je snežna odeja prenizka, poškodujete tla in rastline.
6. Kdor upošteva predstavljene nasvete, s svojim ravnanjem v kar najmanjši meri škoduje naravnemu okolju.

Hvala za vaš prispevek pri varovanju narave!