Aktivnost
Opis
BIATLONSKO STRELJANJE
Športni center Triglav Pokljuka omogoča edinstveno doživetje biatlonskega streljanja, kot ga poznajo vrhunski športniki – biatlonci. Streljanje je možno kombinirati še s tekom, pohodom ali kolesarjenjem. Vsekakor streljanje že samo po sebi predstavlja izziv za posameznika (lahko tudi za popolnega začetnika) ali pa se izvaja kot del timske igre. Strelja se pod strokovnim nadzorom s športno malokalibrsko puško na posebej urejenem biatlonskem strelišču tik ob Hotelu Center na Rudnem polju. Organizirano biatlonsko streljanje izvajamo v vseh letnih časih.
SMUČARSKI TEK IN HOJA NA SMUČEH
Aerobni aktivnosti spadata med najbolj zdrave športne dejavnosti, saj so ob pravilnem izvajanju vključene vse večje mišične skupine. Tek in hoja na smučeh sta primerna za vse starostne skupine. V kolikor priporočljivega predznanja aktivnosti še nimate, so vam v našem športnem centru na voljo usposobljeni učitelji.
POHODI
Pokljuka s svojo neokrnjeno naravo omogoča veliko izbiro pohodniških izletov, ki so možni v vseh letnih časih. V vsakem primeru so obvezna primerna oblačila in pohodniška oziroma planinska obutev. Izlet si lahko popestrite z obiskom pokljuških barij ali energijskih točk. Pohodi lahko trajajo od ene do več ur, so različnih težavnosti in konfiguracij terena.
KOLESARJENJE
Pokljuka ponuja obilo užitkov za kolesarjenje v naravi, saj se po njej vije več kot 80 km gozdnih poti. Prav zato lahko vsi, tako ljubiteljski kot tudi zahtevnejši gorski kolesarji, najdejo traso, ki jim najbolj ustreza. Ob predhodni rezervaciji vam ŠC Triglav Pokljuka lahko zagotovi vrhunska gorska kolesa Cult, ob najemu pa dobite še zaščitno čelado.
NORDIJSKA HOJA
Rekreativna dejavnost se izvaja v vseh letnih časih in je primerna za vse starostne skupine. Zaradi uporabe palic so ob hoji aktivne tudi mišice rok in zgornjega dela telesa. V zadnjih letih je nordijska hoja postala zelo priljubljena aktivnost po vsem svetu. Že dolga leta se uporablja tudi kot oblika treninga biatloncev in smučarskih tekačev.
KRPLJANJE
Krpljanje po zasneženi Pokljuki prinaša prav posebno doživetje. Uporaba sodobne različice krpelj je enostavna, ob krpljanju pa uporabljamo še pohodne palice. Na Pokljuki je nešteto možnosti za to športno aktivnost, ob tem pa boste spoznali tudi različne naravne danosti tega dela slovenske krajine. Za boljše počutje je primerna uporaba planinske ali druge zimske obutve.
NOČNI POHOD Z BAKLAMI
Pohod se organizira po bližnji okolici in ne zahteva veliko truda (primeren tudi za udeležence brez posebne fizične priprave). V soju bakel si utremo pot med pokljuškimi smrekami in se napotimo do ene od bližnjih planin, kjer si privoščimo postanek in okrepčilo. Sledi povratek nazaj v Center.
”COACHING”
Z oddihom do večje poslovne uspešnosti – drži, v naslovu združujemo dva navidez nezdružljiva procesa: oddih in poslovno uspešnost. Če jima dodamo ščepec inovativnosti, ustvarimo program usposabljanja za poslovneže in zaposlene na vseh ravneh podjetja, umeščen v naravno okolje pokljuških gozdov. Pridobimo pravo nasprotje običajnih delovnih prostorov, konferenčnih sob in pisarn.

Za več informacij o ”coachingu” kliknite TUKAJ.

Za cenik in ostale informacije kliknite TUKAJ.