Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

Vrhunski šport

Pokljuka je že od nekdaj znano pribežališče vrhunskih športnikov (biatloncev, smučarjev tekačev in veslačev), ki izkoriščajo naravne danosti in v objemu neokrnjene narave vadijo za nastope na največjih svetovnih tekmovanjih.

V Športnem centru Triglav Pokljuka smo posebej za športne klube, reprezentance in druge selekcije vrhunskih športnikov pripravili posebno ugodne paketne ponudbe.

Pošljite nam Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. za konkretne termine.

Športna oprema

V Centru lahko športniki del svojih treningov izvedejo v fitness kabinetu, kjer so jim na voljo:

 • sobni kolesi,
 • tekaška proga,
 • multi trenažer (metulj, potisk s prsi, poteg na prsa, izteg kolena, upogib kolena, primik, odmik, …),
 • bench klopi,
 • uteži,
 • gimnastični krogi, švedska skrinja, drog,
 • letvenik,
 • step za aerobiko.

Za sprostitev od napornih treningov pa priporočamo obisk finske savne, ki je v predprostoru opremljena z ležalniki za počivanje, locirana pa je v sosednjem prostoru od fitnessa.

Zunanje površine omogočajo izvedbo enostavnih ali kompleksnih treningov. Na 1250-1350 metrih nadmorske višine je na voljo:

 • 1,5 km rolkarske proge (z asfaltno podlago),
 • 6 km IBU in FIS homologiranih smučarsko-tekaških prog (v zimskem času)
 • biatlonsko strelišče s 30 elektronskimi tarčami (sistem HORA za malokalibrske puške),
 • tarče za streljanje z zračnimi puškami,
 • asfaltna ploščad v izmeri več kot 1500 kvadratnih metrov (možnost igranja malega nogometa in drugih skupinskih športov),
 • v bližini pa številne gozdne poti (več kot 80 kilometrov) in smučarske proge različnih težavnostnih stopenj in konfiguracij v dolžini več kot 40 km.

Coaching za športnike, športne ekipe in trenerje

Kot dodatek k tipično športnim dejavnostim, treningom in fizični vadbi, smo za športnike priravili še poseben program coachinga. Ta je primeren za vse, ki delajo v športu in si prizadevajo doseči svoj polni potencial. Ne glede na ozadje, način treniranja ali vrsto športa, coaching  pomaga športnikom pri izboljšanju  telesne učinkovitosti in pri izboljšanju psihofizičnega stanja. Trenerjem in vsem drugim, ki s športniki sodelujejo, coaching daje podporo pri njihovem delu, tako da jih spodbuja k iskanju boljših, inovativnih  in učinkovitejših metod dela. Coaching razvija odnos in gradi sodelovanje med športnikom in trenerjem. Pri timskih športih je coaching učinkovita metoda za krepitev odnosov  med člani ekipe, saj coaching povečuje zaupanje med člani tima, izboljšuje reševanje konfliktov, povečuje naklonjenost sprejetim odločitvam in hkrati  povečuje osebno odgovornost posameznikov na poti do rezultat ekipe.

Za začetnika caochinga v športu (in nasploh) štejemo Timothy Gallweya, ki je l. 1970 napisal knjigo »The inner Game of Tenis«, kjer piše  : “V vašem umu vedno obstaja notranja igra, ne glede katero zunanjo igro igrate.  Koliko in kako  se te notranje igre zavedate, določa  razliko med uspehom in neuspehom v zunanji igri." -Tim Gallwey V vsakem človeku obstajata  dve ravni delovanja: zunanja in notranja. The outer game is played on an external arena to overcome external obstacles to reach an external goal. Zunanja igra se kaže  na zunanji ravni pri premagovanju  zunanjih ovir, in pri doseganje zunanjih ciljev. The inner game takes place within the mind of the player and is played against such obstacles as fear, self-doubt, lapses in focus, and limiting concepts or assumptions. Notranja igra se odvija v mislih  igralca. Na tej ravni igralec   premaguje ovire,  kot so  strah, lastni notranji dvomi, zamegljen  fokusu, ter omejujoči koncepti ali predpostavke. The inner game is played to overcome the self-imposed obstacles that prevent an individual or team from accessing their full potential. Coaching  pomaga pri premostitvi notranjih ovir, ki preprečujejo posamezniku ali ekipi  razvoj njihovega polnega potenciala.

Raziskave so pokazale, da se učinki coachinga pokažejo po 3 mesecih, zato coaching obdobje traja 3 mesece.  Coaching se prične z uvodnim srečanjem, kjer coach in športnik  dogovorita  teme pogovorov.  V tem času imata coach in športnik en pogovor po telefonu (Skypu) tedensko.  Coach v razgovoru postavlja takšna vprašanja, da športnik prične razmišljati o novih poteh in možnostih za doseganje ciljev, na katere sicer ne bi pomislil.

Pri športnih ekipah ali drugih timih je coaching v obliki nekajurne ali celodnevne delavnice, kjer hkrati sodelujejo vsi člani tima oz. športne ekipe.