Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

Rekreacija

Ljubitelji rekreacije bodo na Pokljuki prav gotovo našli svoj košček raja na Zemlji.

Zimsko obdobje

Tradicionalno je Pokljuka poznana kot dom slovenskih biatloncev, vendar pa so rekreativni smučarji tekači pozimi najbolj množični rekreativci. Več kot 30 kilometrov redno vzdrževanih smučarsko-tekaških prog povezuje različne predele Pokljuke (od Rudnega polja do Javorniške planine in …). Od prvo zapadlega snega pa vse do konca marca so proge urejene in čakajo snežnih radosti željnih rekreativnih športnikov.

Poletno obdobje

Poleti preplavijo planoto planinci in pohodniki, vse več pa je tudi kolesarjev. Predvsem za gorske kolesarje je primernih okrog 80 kilometrov prepletajočih se gozdnih poti, ki nudijo prijetne gozdne vožnje kot tudi adrenalinske užitke.

Pohodi po Pokljuki so možni tako v zimskem kot poletnem času. Vodili vas bomo do bližnjih planin (Uskovnica, Javorniška planina, …), še posebej zanimiva pa so Pokljuška barja. Na poti lahko občudujete neokrnjeno naravo in se naužijete svežega planinskega zraka, s fizično aktivnostjo pa boste obnovili počutje svojega telesa in duha. multimedia1

Pokljuka je ena izmed najbolj primernih izhodišč za vzpon na slovenskega očaka – Triglav. Nekaj več kot štiri ure hoje vas loči od Rudnega polja do Aljaževega stolpa. Polni vtisov s poti, ki jih boste lahko že popoldan ali zvečer premlevali ob povratku, vas bo napolnilo s prijetnim občutkom zmagoslavja.