Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

Programi

Športni center Triglav Pokljuka omogoča izvedbo različnih programov za aktivno preživljanje prostega časa na Pokljuki. Za vaše bivanje bo poskrbljeno v Hotelu Center ali bližnjih nastanitvenih kapacitetah.

Programi so namenjeni bodisi posameznikom, bodisi skupinam. Strokovno usposobljeno osebje Centra za goste izvaja različne športne, družabne in motivacijske dejavnosti.

Športne dejavnosti:

 • smučarski tek in hoja na smučeh
 • vodeni pohodi
 • krpljanje
 • nordijska hoja
 • planinski izleti
 • igre z žogo (mali nogomet, košarka, rokomet, odbojka)

Cenik športnih dejavnosti

Smučarski tek in hoja na smučeh sta aerobni aktivnosti, ki veljata za eno najbolj zdravih športnih dejavnosti. Ob izvajanju so vključene vse večje mišične skupine. Tek in hoja na smučeh sta primerna za vse starostne skupine. Priporočljivo je manjše predznanje teka oz. hoje na smučeh. Možno je tudi učenje teka in hoje na smučeh z našimi usposobljenimi učitelji.

Pohodi po Pokljuki so možni v zimskem in poletnem času. Poleti vas bomo vodili do bližnjih planin (planina Uskovnica, Zajamniki, Javorniška planina, planina Kranjska dolina, planina Klek, planina Konjščica, …), na vašo željo pa lahko tudi na Pokljuška barja ali na razne energetske točke, ki jih je na Pokljuki kar nekaj. Na poti boste lahko občudovali neokrnjeno naravo in se naužili svežega planinskega zraka. Najbližje Rudnemu polju ob poti proti Uskovnici so energetski kamni, ki so od Športnega centra Pokljuka oddaljeni le 15 minut hoje. Pohodi trajajo od ene do več ur, so različnih težavnosti in konfiguracij terena, kjer se hodi, ter so prilagojeni fizični pripravljenosti gostov.

Krpljanje po zasneženi Pokljuki je posebno doživetje. Uporaba sodobne različice krpelj je enostavna, ob krpljanju pa uporabljamo še pohodne palice. Na Pokljuki je nešteto možnosti za krpljanje, ob tem pa bomo spoznali tudi različne naravne danosti tega dela slovenske krajine. Za boljše počutje je primerna uporaba planinske ali druge zimske obutve.

  krplje-2

 

nordicpoles
 

Nordijska hoja je rekreativna dejavnost, katero je možno izvajati v vseh letnih časih. Predznanje ni potrebno, je pa primerna za vse starostne skupine. Zaradi uporabe palic so ob hoji aktivne tudi mišice rok in zgornjega dela telesa. Gibanje je zelo podobno teku na smučeh v klasični tehniki. V zadnjih letih je nordijska hoja ena izmed najmnožičnejših rekreativnih dejavnosti po vsem svetu. Že dolga leta pa jo uporabljajo kot treninško sredstvo tekači na smučeh in biatlonci.

 

 

 

 

Oglejte si cenik športnih dejavnosti ali pošljite povpraševanje zanje.

Družabne dejavnosti:

 • večerni ali nočni pohod z baklami
 • program »coachinga«
 • vrtec na snegu

Cenik družbenih dejavnosti

Nočni pohod z baklami

Pohod bo organiziran po bližnji okolici in ni preveč zahteven (primeren tudi za udeležence brez posebne fizične priprave). V soju bakel si bomo utrli pot med pokljuškimi smrekami, ter se napotili do ene od bližnjih planin, kjer si bomo nekoliko oddahnili in se okrepčali. Po postanku nas čaka še povratek nazaj v Center.

 

Z oddihom do večje poslovne uspešnosti - »Coaching«

Drži, da v naslovu združujemo dva navidez nezdružljiva procesa: oddih in poslovno uspešnost. Če jima dodamo ščepec inovativnosti, ustvarimo program usposabljanja za poslovneže in zaposlene na vseh ravneh podjetja, umeščen v naravo okolje pokljuških gozdov; pravo nasprotje običajnih delovnih prostorov, konferenčnih sob in pisarn.

Pripravili smo program za vodilne kadre in zaposlene na vseh ravneh podjetja v okolju popolnega oddiha.

Menite, da je to misija nemogoče? Iz izkušenj odgovarjamo, da boste presenečeni, kaj obrodi inovativna mešanica navidez nezdružljivega.

Program je zasnovan na timskem coachingu,  za katerega v slovenščini, žal, še nimamo ustreznega prevoda. Ker pa je bolj kot beseda pomembna vsebina programa, naj za iztočnico služi razlaga: da je coaching čedalje bolj priljubljen pristop za izboljšanje osebne in poslovne odličnosti, ki se je najprej pojavil v športu. Danes je najhitreje razvijajoča se dejavnost v sklopu razvoja človeških virov, ki ni niti klasično svetovanje ali usposabljanje, niti terapija. Študije s preverljivimi podatki dokazujejo, da je coaching učinkovitejši od klasičnega usposabljanja in usmerjen v iskanje rešitev in možnosti.

Timski coaching je kreativen proces, usmerjen k doseganju boljših rezultatov in večje učinkovitosti posameznika. Gre za proces, ki ga vodi coach, kar v dobesednem prevodu pomeni trener, s primerno izobrazbo in licenco, ki potrjuje njegove kompetence.

Program timskega coachinga v lahko uporabimo, ko:

 • je potrebno skupino ali tim »uglasiti« na določeno temo (usklajevanje s strategijo podjetja, postavljanje ciljev oddelka,  razvoj komunikacijske strategije, novih storitev, podjetniške ideje, ipd.);
 • organiziramo strateške dneve;
 • potrebujemo boljšo izmenjavo informacij in sodelovanje med oddelki;
 • potrebujemo boljše sodelovanje med ključnimi funkcijami v podjetju;
 • smo zaposlili nove ljudi;

Seznam nima meja, če je cilj jasen. Naš cilj je razvoj veščin in potencialov zaposlenih (od vodstvenih delavcev do mešanih timov)  in podjetnikov za doseganje višje ravni poslovne uspešnosti v okolju, ki v ničemur ne spominja na delovne prostore.  Je učinkovit program umeščeno med  jutranjim lahnim tekom  ali sprehodom in popoldanskim kolesarjenjem in večerno  savno, sprostitveno masažo.

Timski coaching bomo prilagodili glede na vaše želje, situacijo  v timu in obseg obravnavanih tematik.