Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

VODENI POHODI PO POKLJUKI

Pohodi po Pokljuki so možni v vseh letnih časih. Poleti vas bomo z Rudnega polja vodili na lažje pohode do bližnjih planin (Uskovnica, Javorniška planina), do Blejske koče na Lipanci ali na nekoliko zahtevnejši Viševnik (2050 m) oziroma po želji tudi na druge okoliške vrhove. Na poti boste lahko občudovali neokrnjeno naravo in se naužili svežega planinskega zraka. Obvezna so primerna oblačila in pohodniška ali planinska obutev.

Pohod do Blejske koče - 1630 m

Športne aktivnosti Z zbirnega mesta, ki je pri Hotelu Center na Rudnem polju, se bomo odpravili mimo koče Jurček do smučišča Viševnik in pred kamnolomom zavili levo. Po približno 800 metrih bomo z gozdne ceste zavili levo na planinsko pot, ki se najprej kar strmo vzpne, kasneje pa vzpon ni več tako strm. Skozi smrekov gozd prečimo pobočje, pot pa se nekajkrat rahlo spusti. Ob razpotju zavijemo desno in po nekaj minutah rahlega spusta prispemo do Blejske koče na Lipanci, ki je odprta vse leto. Počitek bo namenjen okrepčilu in razgledu. Po isti poti se vrnemo nazaj na Rudno polje.
Zahtevnost: srednja
Čas izleta: približno 3 ure
Višinska razlika: 283 m
Cena: 15€/osebo (minimalno število 5 oseb)

Pohod na Viševnik - 2050 m

Z zbirnega mesta, ki je pri Hotelu Center na Rudnem polju, po 100 metrih hoje zavijemo levo mimo koče Jurček na gozdno cesto in nadaljujemo do smučišča Viševnik. Pot nas vodi ob spodnji vlečnici, pred zgornjo vlečnico pa zavije levo in se nato ob robu smučarske proge strmo vzpenja. Ko se smučišče konča, sledi hoja po markirani poti vse do opuščene lovske opazovalnice, kjer pridemo do razpotja, nato pa nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika, kjer prečimo manjše sedlo in se povzpnemo na greben. Od tu naprej se vzpenjamo po grebenu vse do vrha Viševnika, od koder je prekrasen pogled na Triglav in ostale Julijce. Na vrhu si vzamemo čas za fotografiranje in okrepčilo iz nahrbtnika. Ko se spočijemo, se po isti poti vrnemo nazaj na Rudno polje.

Zahtevnost: srednja - zahtevna
Čas izleta: 3 ure do 3,5 ure
Višinska razlika: 703 m
Cena: 15€/osebo (minimalno število 5 oseb)


ALTERNATIVNO in MANJ ZAHTEVNO (primerno za fizično slabše pripravljene)!

Pohod do planine Uskovnica - 1154 m

Športne aktivnosti Z zbirnega mesta, ki je pri Hotelu Center na Rudnem polju, se odpravimo po gozdni cesti v smeri proti Srednji vasi. Po slabem kilometru zavijemo s ceste na planinsko pot in se spustimo proti planini Praprotnica. Po približno 25 minutah hoje se ustavimo ob energijskih točkah in napolnjeni s svežo energijo nadaljujemo po gozdni cesti vse do planine Uskovnica, kjer je tudi planinska koča. Po počitku na planini se po isti poti vrnemo nazaj na Rudno polje. Ker se pot proti Uskovnici vseskozi rahlo spušča, bo povratek na Rudno polje obrnjen navkreber.

Zahtevnost: lahka
Čas izleta: 2,5 ure
Višinska razlika: 193 m
Cena: 15€/osebo (minimalno število 5 oseb)

Za goste Hotela Center (pri vseh dejavnostih) nudimo 20% popust!

Športne in rekreativne dejavnosti je možno izvajati tudi kot del timskega coachinga, team buildingov in drugih motivacijskih ali korporativnih dogodkov.

SPLOŠNA NAVODILA!

Na športne in rekreativne dejavnosti se je potrebno prijaviti vsaj en (1) dan prej in sicer do 16. ure v recepciji Hotela Center na Rudnem polju ali preko telefona +386 (0)4/532 0000 ali e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V primeru padavin (slabega vremena) dejavnost odpade! Udeleženci se dejavnosti udeležujejo na lastno odgovornost in v primernem zdravstvenem stanju, ter spoštujejo navodila in priporočila vodnikov. Skrbimo za čisto Pokljuko, zato smeti odlagamo le v za to namenjene zabojnike ali jih odnesemo s seboj v dolino!