Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

KOLESARJENJE V NARAVI

Športne aktivnosti Pokljuka ponuja obilo užitkov za kolesarjenje v naravi, saj se po njej vije več kot 80 km gozdnih poti. Prav zato lahko vsi - tako ljubiteljski kot tudi zahtevnejši gorski kolesarji - najdejo traso, ki jim najbolj ustreza. Pot nas vodi mimo prelepih pokljuških planin in naravnih znamenitosti (Pokljuško barje, energijske točke, …), v poletnih mesecih pa ob njej lahko opazujemo tudi pestro pokljuško rastlinstvo in živalstvo. Dolžina izleta in izbira trase bo prilagojena fizični pripravljenosti udeležencev. V Športnem centu Triglav Pokljuka (v Hotelu Center) je na voljo 15 vrhunskih gorskih koles Cult, ob najemu kolesa dobite tudi zaščitno čelado. Možnosti za kolesarski izlet so na Pokljuki od maja do jeseni.

Energijski kolesarski izlet

Športne aktivnosti Z zbirnega mesta, ki je pri Hotelu Center na Rudnem polju, se bomo zapeljali po gozdni cesti v smeri planine Uskovnica. Po kilometru ravnine sledi spust do Raspotja, kot domačini imenujejo križišče tik pred Uskovnico. Tam so energijske točke, kjer bomo opravili prvi postanek in pridobili energijo za nadaljevanje. Pot nas bo nato vodila mimo planine Praprotnica in po kratkem vzponu do planine Zajamniki, ki s svojstveno postavitvijo koč na sončni legi slovi kot najlepša planina Pokljuke. Postanek na »balkonu Pokljuke«, kot tudi imenujejo Zajamnike, bo namenjen fotografiranju in okrepčilu. Pedala bomo nato potiskali še mimo planine Konjska dolina in se po spustu pripeljali do asfaltirane ceste, kjer bomo zavili proti Goreljku, nadaljevali pot mimo Šport hotela in se v križišču napotili po cesti nazaj proti Rudnemu polju.
Dolžina izleta: cca. 20 km
Zahtevnost: srednja
Čas izleta: 2 uri do 2,5 ure
Cena: 35€/osebo (minimalno število 5 oseb; v ceno je vključen tudi najem kolesa – z lastnim kolesom je cena 20€/osebo)

Barjanski kolesarski izlet

Športne aktivnosti Z zbirnega mesta, ki je pri Hotelu Center na Rudnem polju, bomo po 100 metrih vožnje zavili levo na gozdno cesto in se mimo koče Jurček zapeljali proti smučišču pod Viševnikom. Po dobrem kilometru osvojimo najvišjo točko našega izleta, nato pa se po cesti spustimo do Javorniške planine, kjer opravimo prvi postanek, obenem pa si vzamemo tudi čas za ogled planine. Pot nas bo naprej vodila mimo planine Kranjska dolina do Mrzlega studenca, kjer si lahko natočimo svežo vodo. Od tu bomo po asfaltirani cesti krenili v smeri Bohinja do Pokljuškega barja, ki si ga bomo ogledali z razgledne točke. Postanek bo namenjen fotografiranju in okrepčilu. Po počitku se bomo po isti poti vrnili do Mrzlega studenca, od tu pa po glavni cesti odkolesarili nazaj do Rudnega polja, kjer se izlet zaključi.
Dolžina izleta: cca. 20 km
Zahtevnost: srednja
Čas izleta: 2 uri do 2,5 ure
Cena: 35€/osebo (minimalno število 5 oseb; v ceno je vključen tudi najem kolesa – z lastnim kolesom je cena 20€/osebo)

Za goste Hotela Center (pri vseh dejavnostih) nudimo 20% popust!

Športne in rekreativne dejavnosti je možno izvajati tudi kot del timskega coachinga, team buildingov in drugih motivacijskih ali korporativnih dogodkov.

SPLOŠNA NAVODILA!

Na športne in rekreativne dejavnosti se je potrebno prijaviti vsaj en (1) dan prej in sicer do 16. ure v recepciji Hotela Center na Rudnem polju ali preko telefona +386 (0)4/532 0000 ali e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V primeru padavin (slabega vremena) dejavnost odpade! Udeleženci se dejavnosti udeležujejo na lastno odgovornost in v primernem zdravstvenem stanju, ter spoštujejo navodila in priporočila vodnikov. Skrbimo za čisto Pokljuko, zato smeti odlagamo le v za to namenjene zabojnike ali jih odnesemo s seboj v dolino!