Hotel CenterRezervacija

info +386 4 532 00 00

Izletniške ture

Rudno polje - Triglav

Čas hoje: 6 h 20 min; Zahtevnost: zahtevno brezpotje, zahtevna označena pot

Opis poti: Na koncu parkirišča se desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Usmerimo se na to cesto, ki se rahlo vzpenja in nas po desetih minutah pripelje do smučišča. Naprej nadaljujemo po cesti s katere se kmalu levo odcepi markirana pot proti Triglavu. Po nekaj minutah zmernega vzpona nas pot pripelje na gozdno cesto, kateri sledimo le nekaj metrov (do sem lahko pridemo z avtomobilom kar nam pot skrajša za 20 minut). Markirana pot se nato usmeri desno in se za krajši čas strmeje vzpne. Po desetih minutah strmina popusti, pot pa počasi preide na strma pobočja. Čez ta strma pobočja se pot po večini rahlo spušča in se vse bolj obrača desno. Več

Rudno polje - planina Konjščica

Čas hoje: 30 min; Zahtevnost: lahka označena pot

Opis poti: Iz Rudnega polja nadaljujemo naravnost po makadamski cesti, ki nas nekoliko naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno (levo Uskovnica). Tej cesti nato sledimo do parkirišča na koncu ceste (v bližini so planinske oznake za planino Konjščica).S parkirišča na koncu ceste nadaljujemo po širokem in sprva vzpenjajočem kolovozu v smeri planine Konjščice. Kolovoz, ki gre takoj v strnjen gozd, se hitro položi in se po nekaj minutah lahkotne hoje spremeni v peš pot, ki se nadaljuje ob levem bregu potoka Ribnica. Ko se pot povsem približa omenjenemu potoku zavije rahlo v desno in se strmeje vzpne. Višje se pot položi in nas iz gozda pripelje na spodnji rob prostrane Konjščice. Tu pot zavije rahlo v levo, preči potoček in nas po nekaj nadaljnjih korakih pripelje do sirarne na planini Konjščica.

Rudno polje - koča na planini Uskovnica

Čas hoje: 40 min; Zahtevnost: lahka označena pot

Opis poti: Iz Rudnega polja nadaljujemo naravnost po makedamski cesti, s katere se po nekaj sto metrih odcepi pešpot proti planini Uskovnici. Pot se začne kmalu spuščati, po nekaj sto metrih se zravna in nas vodi po pašnikih do planine Praprotnice. Vodi nas do križišča, kjer se pot sreča z makedamsko cesto. Nadaljujemo pot po makedamski cesti do razpotja. S parkirišča pri zapori ceste (znak) se usmerimo na cesto katera se začne že na samem začetku spuščati. Pelje nas čez most in nato v nekaj minutah pripelje na planino Uskovnica. Tu zagledamo kapelico, ki je le nekaj minut pred kočo. Nadaljujemo po cesti, ki gre levo in jo po nekaj metrih zapustimo. Usmerimo se na pot, ki gre čez travnik in kmalu prečimo leso. Tu pridemo do grbinastega travnika za katerim gremo levo do koče, ki jo vidimo pred nami in jo dosežemo v dobri minuti nadaljnje hoje.

Rudno polje - Viševnik

Čas hoje: 2h; Zahtevnost: lahka označena pot

Opis poti: Na koncu parkirišča se v desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Usmerimo se na to cesto, ki se rahlo vzpenja in nas po desetih minutah pripelje do smučišča. Na drugi strani smučišča, ob vlečnici bomo opazili markirano peš pot, ki se s ceste nadaljuje v desno. Usmerimo se na omenjeno pot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Več

Rudno polje - Blejska koča na Lipanci

Čas hoje: 1h 45 min; Zahtevnost: lahka označena pot

Opis poti: Na koncu parkirišča se desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Usmerimo se na to cesto, ki se rahlo vzpenja in nas po desetih minutah pripelje do smučišča. Naprej nadaljujemo po cesti s katere se kmalu levo odcepi markirana pot proti Triglavu, mi tu nadaljujemo po cesti, ki nekoliko višje preči smučišče. Na drugi strani smučišča gre cesta v gozd in nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo po cesti ob kateri opazimo zapornico. Cesti, ki se rahlo vzpenja sledimo do smerokazov za Blejsko kočo. Tu se usmerimo levo navzgor na pot, ki se kar strmo vzpne. Strmina kmalu popusti, pot pa v zmernem vzponu preči pobočja proti severovzhodu. Med vzponom se pot nekajkrat rahlo spusti. Naprej popusti tudi strmina pobočja po katerem hodimo, tako da mestoma hodimo po lepi travi. Še nekoliko naprej pa pridemo na razpotje, kjer nadaljujemo desno proti koči (levo Mrežce). Le to dosežemo po nekaj minutah rahlega spusta.